Снимка На Къща

Строителната система Ecodomus ICF за бързо изграждане на ниско-енергийни и пасивни сгради

Строителната система Ecodomus ICF се състои от модулни панели от синтетичен експандиран полистирол (EPS) с висока плътност. Те са с размери : 100 х 30 см и различни дебелини. Панелите за стени Thermo Muro се сглобяват на строителната площадка като оставащи изолиращи кофражи. С тяхна помощ след полагането на армировка и изливане на бетона се изграждат носещи стени. В зависимост от конструктивните изисквания дебелината на сърцевината от бетон може да бъде 15, 20,25 и 30 см , а външната плоча EPS може да достигне до 20 см дебелина за енергоефективни и пасивни сгради.

В допълнение, Ecodomus ICF има своя собствена система за „подове“ Thermo Solaio (хоризонтални и наклонени плочи), също съставена от EPS панели , върху които като изолиращ оставащ кофраж се излива тънка бетонна черупка , с формирани вътрешно междинни гредички за конструктивна якост.

Строителната система Ecodomus SYSTEM ITALIA, базирана на технологията Carbon ED SYSTEM ®, в момента се счита за най-ефективната и многофункционална система за изграждане на ICF сгради.

За разлика от всички останали конкурентни системи, които се базират на голям брой компоненти и специални парчета, тази стенна система се основава само на два компонента – панел и пластмасов дистанционер. По този начин управлението на строителната площадка е по-рационално и без притеснения, че са забравени различни елементи, които няма да позволят да се завърши работата.

Един панел – за създаване на изолирани основи, изолирани ICF стени, ъгли, изолирани прозорци, греди, ивици, колони, външни ъгли и др.

Системата се прилага и в сутеренни стени. С нейна помощ може да се изграждат многоетажни сгради – жилищни, обществени и производствени, както и басейни.

Тук може да видите едно видео с още информация, което записах по време на Строително архитектурната седмица, преди дни.

 

www.eudomus.eu

Това е сайта на нашите партньори, които доставят системата и изграждат изцяло сградите, посредством нея.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *